Új lelkészünk – Tóth Cseperke

A  2015-2016. egyetemi tanévre Tóth Cseperke lesz gyülekezetünk ösztöndíjas lelkipásztora.

A család 1990-ben költözött Erdélyből Magyarországra majd Sopronban telepedett le.  Cseperke Győrött született, Sopronban nőtt fel és 2011-ben érettségizett a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumban. 2011 óta a Pápai Református Teológiai Akadémia hallgatója ahol idén fejezte be negyedik tanévét.

A 2015-16 egyetemi évre elnyerte a genfi egyetem teológiájának Bethlen Gábor-Claparède ösztöndíját és tanulmányait a genfi teológia francia nyelvű programján fogja folytatni.

Érdeklődési köre elsősorban a Ótestamentum könyveinek kutatása: egyes fejezetek részletes analizálása, amelyekből már több tanulmányt írt és szemináriumokon adott elő. Genfi teológiai képzését ezen, valamint a szisztematikus teológia vonalán kívánja bővíteni.

Cseperke teológiai tanulmányai mellett aktívan részt vett a pápai református gyülekezetek munkájában, és mint legátus több gyülekezetben szolgált.

Szeretettel köszöntjük új lelkészünket Genfben, kérve a Gondviselés áldását szolgálatára és sok sikert egyetemi tanulmányaihoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük