Soli Deo Gloria

Csütörtökön, 2017. november 23-án sor került a Genfi Madeleine templomban a Soli Deo Gloria – a magyar reformáció öt évszázada című francia nyelvű kiállítás megnyitására. A Magyarország Svájci Nagykövetsége és a Genfi Magyar Protestáns Gyülekezet által szervezett eseményre minden kedves érdeklődőt szeretettel vártak. Jelen voltak magyar katolikus testvéreink is, valamint Genf protestáns gyülekezeteinek képviselői is.

A kiállítás megnyitása Nagy István nagykövet köszöntésével kezdődött, majd a magyar és a svájci himnusz eléneklésével folytatódott. Ezek után Teleki Gábor, a Genfi Magyar Protestáns Gyülekezet gondnoka, valamint Kiss-Borlase Egon, a Genfi Magyar Egyesület tiszteletbeli elnöke szólaltak meg, akik ismertették magyar és francia nyelven a genfi magyar protestánsok történetét. Az ünnepséget továbbá Domján Réka (szoprán), valamint Árpás Miklós (orgona) koncertje fűszerezte, akik a reformációhoz illő darabokat adtak elő. Végül, Íjgyártó István államtitkár röviden ismertette a magyar reformáció főbb ismertetőjeleit és ezzel megnyitotta a francia nyelvű kiállítást.

A jelenlévők megtekinthették a plakátokon a magyar reformáció útvonalát, valamint azt is, hogy most hol tartanak a protestáns egyházak. Magyarország Svájci Nagykövetsége és a Genfi Magyar Protestáns Gyülekezet állófogadással szolgált a résztvevőknek.

Istennek legyen hála, hogy erre az eseményre sor kerülhetett!

Orbán Attila

Soli Deo Gloria

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük